Een heerlijk recept voor frittata spinazie: te eten tijdens jouw ontbijt, lunch en avondeten. Dit gerecht is veel te vinden in Italië, maar ook hier is het een populaire versie van het originele recept. Een zeer vullend gerecht én snel klaar te maken, perfect om daarna weer verder te gaan met je dag. Ingrediënten– 1 ui – 400 gr. vastkokende aardappelen – 5 eieren – 300 gr. artisjok (hierover later meer) – 75 gr. geitenkaas – 1 lepeltje chilipoeder – 1 zak spinazie (nooit genoeg, want: slinkt!) – olijfolie – taartvorm/ovenschaal Bereiden
Meer over de artisjokEen heerlijke zachte groente, boordevol vitamines. Een artisjok kopen kan bij meerdere (online) groentewinkels. Recepten met deze groente hebben wij vooral te danken aan de mediterrane keuken. Je noemt het een bloemgroente doordat, voordat ze bloeien, ze in een soort bolletje groeien. Het blad/ de bloem beland uiteindelijk op jouw bord. Soms worden ze ook gebruikt als decoratie. Er kunnen bijvoorbeeld prachtige paarsblauwe bloemen uitgroeien. Kopen en checken op versheidDeze groente kan je het hele jaar kopen, maar het seizoen is van begin juni tot eind oktober. Ze worden vooral geteeld in Spanje, Argentinië, Frankrijk, VS en Italië. Wanneer je hem op een markt koopt moet deze vooral stevig, mollig en zwaar aanvoelen. Hierdoor ben je verzekerd dat het nog steeds vers is. Ook kan je kijken naar de stengel, check of deze droog aanvoelt. Droog? Niet vers. En is de stengel lang? Dan kan hij langer worden bewaard. Heeft hij bruine of droge plekken, deze kan je beter niet kopen. BewarenWil je een recept maken? Koop dan de groente ideaal op de dag zelf. De bloemhoofdjes zijn namelijk voor maar een korte tijd (enkele dagen) in de koelkast te bewaren. Wikkel deze wel dan in een vochtige doek en plaats hem met andere groentes in jouw groentelade van de koelkast. Laat ons zeker weten hoe de frittata gelukt is! |
